23 Ağustos 2013 Cuma

                                      YENİ BİR SAYFA

                Hiç şüphesiz tüm Borussia Dortmund'luların aklında bir soru işareti vardı sezon başlamadan önce. Altyapıdan yetişmiş,sizle özdeşleşmiş ve en önemlisi ilk 11'in değişmez ismi olmuş Götze bu soru işaretlerini başlatan cümleydi adeta. Futbolculuk kariyerinde transfer çok normal birşey elbette her futbolcu başka yeni tecrübeler kazanmak,kendini geliştirmek için başka takımlara transfer olmak ister. Götze de bunu istedi. Fakat yanlış zamanı ve Dortmund taraftarları için yanlış takımı seçti. Takımı en konsantre olması gereken zamanda bırakacağı açıklandı. Şampiyonlar Liginde dolu dizgin giderken böyle bir olayın patlak vermesi Dortmund için büyük bir handikaptı. Götze gibi çok yönlü bir futbolcuyu kim istemezdi ki ?

               Şampiyonlar Ligi,Bundesliga ikinciliği derken bir sezonu başarılı bir şekilde tamamladı Dortmund. Transfer dönemini en iyi şekilde geçireceğinden hiç şüphem yoktu Klopp'un. Borçları kapatabilecek kadar bir paranın kazanılmasının ardında yerinde ve doğru transfer yapacaktı Klopp ve ekibi.

               İlk adım Felipe Santana'nın gidişiyle defansa bir alternatif olan Sokratis'in alınmasıydı. Hem fizik olarak hem de Bundesliga'yı tanıyan bir oyuncu olarak çok doğru bir tercihti Sokratis. Aubameyang ise kanatlar için en doğru tercihti. Hem Reus hem Kuba kanatlarda çok iyiler ama Klopp Şampiyonlar Ligini de düşünerek en az onların seviyesinde bir oyuncu alarak bu transferinde bize ne kadar doğru tercih olduğunu gösterdi. Ve 10 numara kime olacak soruları sorulurken haber Ukrayna'dan geldi. Henrikh Mkhitaryan.. Talihsiz bir sakatlık yaşayan Mkhi son 2 Bundesliga maçında da oynadı.
       
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder